Witaj na forum miłośników alkoholi i innych wyrobów domowych! Uwielbiasz wino, piwko, bimberek, nalewki i mód pitny a może domowe wędliny, chleb i przetwory? W takim razie zapraszamy do dyskusji na wszelkie tematy związane z domowym wytwórstwem!

Co nowego proponujemy? Jak oceniasz zakupiony u nas towar? Zobacz, zapytaj, napisz opinię
Posty: 14 Strona 2 z 2
Postprzez Daro1003 » 3 kwi 2016, o 17:46
Z jakiej firmy ta pigwówka z Biowinu czy coś innego ? A ta Irish Whisky ?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Keg 100l grzanie elektryczne 2 grzałki 3x2KW łąćznie na start 12KW
Bufor stabilizujący wypełnienie sprężynki nierdzewne
Kolumna Aabratek 70mm wypełnienie sprężynki odbiór OLM i LM
Postprzez bogdan » 5 kwi 2016, o 19:49
bartass napisał(a): Zapach powala :)


Zależy co przez to rozumiesz... Mi akurat pigwówka smakowała, no ale co kto lubi. Faktem jest, że niekture zaprawki są całkiem do rzeczy, inne bardzo jadą chemią i nadają się tylko do wymieszania w jakimś mocnym drinku. No i niestety, musi byc dobry spirytus i odpowiednio wcześniej rozcieńczony
Postprzez bartass » 7 kwi 2016, o 14:31
@Daro pigwówka była z Darów Natury, a Whisky szwedzka, firmy Strands. Nawet nie wiedziałem że Biowin też wypuścić swoje zaprawki.

@bogdan żeby rozwiać twoje wątpliwości, to napiszę tylko że jak smak tej "whisky", tak i zapach był bardzo fajny, lekko słodki i karmelkowy
Postprzez Raskolnikow » 10 kwi 2016, o 09:31
Kupowałem gąsiorki szerokootworowe i przy okazji dorzuciłem kilka zaprawek. Zrobiłem Absynt, Smoked Whisky, Tennessee Whisky i Jamaica rum, wszystkie od Strands'a. Cukier rozpuściłem w rondlu z bardzo niewielką ilością wody. Przewidywany okres "leżakowania" - co najmniej miesiąc
Posty: 14 Strona 2 z 2

Zaloguj

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron