Witaj na forum miłośników alkoholi i innych wyrobów domowych! Uwielbiasz wino, piwko, bimberek, nalewki i mód pitny a może domowe wędliny, chleb i przetwory? W takim razie zapraszamy do dyskusji na wszelkie tematy związane z domowym wytwórstwem!

Wina z wiśni, jabłek, czereśni, porzeczek, truskawek... Pytania, porady, przydatne informacje
Posty: 1 Strona 1 z 1
Postprzez Zabaniku » 18 paź 2019, o 21:30
Witam mam problem z winem z owocow czarnego bzu, zrobilem nastaw tak jak z kanalu yt malinowego nosa. Wino super pracowalo, dodawalem porcje cukru ,wszystko tak jak na filmiku i z przepisu, wino przestalo pracowac, sprobowalem na moje oko za malo slodkie i za malo %, sprobowalem do nastawu 26 litru ( samego wimna ,bez owocow), zlac 3 litry wina i rozpuscic w nim2 kg cukru,yak zrobilem ,wystyglo i dolalem do calwgo nastawu, wino zrobilo sie slodsze ale wino dalej nie pracuje, patrze po blg i wychodzi ze jest ledwo 5. Chyba cos nie tak, pytanie, czy moge dodac drozdzy zeby wino znowu wystartowalo i uzyskac wino mocniejsze ,niz taki soczek? Prosze o porady,nie chce zepsuc wina
Posty: 1 Strona 1 z 1

Zaloguj

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron