Witaj na forum miłośników alkoholi i innych wyrobów domowych! Uwielbiasz wino, piwko, bimberek, nalewki i mód pitny a może domowe wędliny, chleb i przetwory? W takim razie zapraszamy do dyskusji na wszelkie tematy związane z domowym wytwórstwem!

Gotowe komplety destylacyjne i budowa aparatury. Łączenie, materiały, kotły, podgrzewanie, chłodzenie, kontrola, kolumny, wypełnienia, katalizatory i inne
Posty: 1 Strona 1 z 1
Postprzez suchator21 » 9 lip 2018, o 11:41
Witam wszystkich forumowiczów. Interesuje się destylacją od jakiegoś czasu lecz przyswajam tylko wiedzę czysto teoretyczną , nie chciałbym na samym początku popełnić jakiegoś rażącego błędu wiec potrzebuje rady odnośnie aparatury do destylacji. Podpowie mi ktoś co się bardziej opłaca kupienie gotowej aparatury czy zrobienie "składaka" czyli zakup tańszej gotowej i rozbudowanie jej o lepsze podzespoły . Dodam jeszcze że dysponuje kwotą ok 3 tyś lecz nie jest to mój całkowity kapitał. Tak wiec jeżeli ma ktoś chwile i ochotę wytłumaczyć mi co się z czym je będę bardzo wdzięczny. Moim docelowym planem jest wytwarzanie czystego bimbru, w późniejszym czasie chce się rozwinąć i robić smakowe trunki. Tutaj jest moje drugie pytanie odnośnie "kolorowania" bimbru, lepiej jest wytwarzać czysty i później dodawać jakieś zaprawki czy od razu robić smakowy zacier?. Z góry przepraszam jeżeli podobny post był już kiedyś założony
Posty: 1 Strona 1 z 1

Zaloguj

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron