Wina z wiśni, jabłek, czereśni, porzeczek, truskawek... Pytania, porady, przydatne informacje
-
-
Zabaniku
-
- Posty: 1
- Dołączył(a): 18 paź 2019, o 21:25
Witam mam problem z winem z owocow czarnego bzu, zrobilem nastaw tak jak z kanalu yt malinowego nosa. Wino super pracowalo, dodawalem porcje cukru ,wszystko tak jak na filmiku i z przepisu, wino przestalo pracowac, sprobowalem na moje oko za malo slodkie i za malo %, sprobowalem do nastawu 26 litru ( samego wimna ,bez owocow), zlac 3 litry wina i rozpuscic w nim2 kg cukru,yak zrobilem ,wystyglo i dolalem do calwgo nastawu, wino zrobilo sie slodsze ale wino dalej nie pracuje, patrze po blg i wychodzi ze jest ledwo 5. Chyba cos nie tak, pytanie, czy moge dodac drozdzy zeby wino znowu wystartowalo i uzyskac wino mocniejsze ,niz taki soczek? Prosze o porady,nie chce zepsuc wina
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości