Witaj na forum miłośników alkoholi i innych wyrobów domowych! Uwielbiasz wino, piwko, bimberek, nalewki i mód pitny a może domowe wędliny, chleb i przetwory? W takim razie zapraszamy do dyskusji na wszelkie tematy związane z domowym wytwórstwem!

Co robić, by zarówno sam proces produkcji, jak i domowy bimber nie zaszkodziły zdrowiu? Jak pędzić skutecznie i zdrowo?
Posty: 3 Strona 1 z 1
Postprzez sulejowek03 » 21 cze 2017, o 11:14
Jakie środki bezpieczeństwa trzeba zachować podczas produkcji alkoholu? Czy są jakieś normy, których trzeba bezwzględnie przestrzegać?
Postprzez DLis » 23 cze 2017, o 09:09
Podczas każdego zajęcia jakieś środki bezpieczeństwa są wymagane. Tu z pewnością pośpiech nie jest wskazany.
Postprzez maciek0zielinski » 6 lis 2018, o 13:43
Przy produkcji alkoholu trzeba zadbać o odpowiednią higienę i sterylność. W większych zakładach potrzebni będą behapowcy i usługi bhp.
Posty: 3 Strona 1 z 1

Zaloguj

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości