Witaj na forum miłośników alkoholi i innych wyrobów domowych! Uwielbiasz wino, piwko, bimberek, nalewki i mód pitny a może domowe wędliny, chleb i przetwory? W takim razie zapraszamy do dyskusji na wszelkie tematy związane z domowym wytwórstwem!

Jesteś nowy na forum? Napisz kilka słów o sobie i przywitaj się z naszą społecznością
Posty: 1 Strona 1 z 1
Postprzez Jurek Pupkowski » 27 wrz 2018, o 16:23
Nie mam żadnego doświadczenia wiec liczę na Waszą pomoc. Mam dość duży sad sliwkowy wiec zrobiłem nastaw z właśnie tych owoców. Do 3 beczek po 120l wyspałem po 70kg śliwek. Zmiksowalem je, dodałem po 3 paczki drożdży winnych, 15l wody i 10k cukru. Stoją od 21.09, chce z nich zrobić bimber ale nie bardzo wiem co dalej? Mam cukromierz ale nastaw jest zbyt gesty żeby sprawdzić zawartość cukru. Beczki są w pomieszczeniu gdzie jest dość zimno i nie wiem czy mam to jakoś podgrzać ( grzalka do akwarium) czy dosłodzic żeby uzyskać później moc. Jeśli ktoś mi podpowie to będę bardzo wdzięczny. :D
Posty: 1 Strona 1 z 1

Zaloguj

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość